معاون پارلمانی شهرداری تهران گفت: متأسفانه در بررسی صلاحیت‌ها توجه به مر جناح جایگزین توجه به مُرقانون شده است؛ ازاین‌رو باید اصلاحاتی در این زمینه صورت گیرد. نباید کسانی که در چارچوب نظام و سیستم فعالیت می‌کنند به راحتی از عرصه رقابت‌ها حذف شوند.

اعتراضات اخیر فقط در مورد وضعیت اقتصادی نبود/ مردم نسبت به نظارت استصوابی شورای نگهبان اعتراض دارند

به گزارش خبرگزاری خانه ملت؛ داریوش قنبری، معاون پارلمانی شهرداری تهران و نماینده پیشین مجلس یکی از عوامل شکل‌گیری اعتراضات اخیر را وجود محدودیت‌های سیاسی برای انتخاب مردم می‌داند و معتقد است رویه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی از سوی شورای نگهبان باید اصلاح شود.

او به اعتمادآنلاین گفت: «گرچه وضعیت معیشتی مردم در شکل‌گیری اعتراضات اخیر نقش داشته اما خواسته‌های مردم را نباید فقط به مسائل اقتصادی منحصر کرد. مردم به‌جز بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی خود در حوزه‌های دیگر نیز بر اصلاح امور تأکید دارند که یکی از این مسائل اصلاحات در عرصه انتخابات است.»

قنبری با تأکید بر اینکه «نظارت استصوابی شورای نگهبان باید به شکل مناسبی اصلاح شود» تصریح کرد: «در اینکه مردم نسبت به نظارت استصوابی شورای نگهبان اعتراض دارند هیچ تردیدی نیست. این مساله باید به نوعی اصلاح شود که تمام کسانی که در چارچوب نظام و ارزش‌های پذیرفته شده سیستم فعالیت می‌کنند بتوانند فعالیت کنند.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: «ما در گذشته شاهد بودیم که نیروهای خدوم نظام با شمشمیر شورای نگهبان حذف شدند و اجازه حضور در رقابت‌های انتخاباتی را پیدا نکردند. این به نفع نظام و سیستم نیست که نیروهای معتقد به سیستم حذف شوند و بدون توجه به سند و مدرک انگ‌هایی به افراد صادق چسبانده شود. این مساله باعث می‌شود مردم نتوانند نمایندگان واقعی خود را به مجلس بفرستند یا در انتخابات ریاست جمهوری به نامزد مورد تأیید خود رأی دهند.»

قنبری با تأکید بر اینکه «وضعیتی که در گذشته برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی بوده نمی‌تواند برای آینده ادامه پیدا کند» گفت: «متأسفانه در بررسی صلاحیت‌ها توجه به مر جناح جایگزین توجه به مر قانون شده است؛ ازاین‌رو باید اصلاحاتی در این زمینه صورت گیرد. نباید کسانی که در چارچوب نظام و سیستم فعالیت می‌کنند به راحتی از عرصه رقابت‌ها حذف شوند.»

او با اظهار اینکه «اصلاح رویه شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی یک ضرورت است» گفت: «اصلاح این روند می‌تواند به تقویت نظام منجر شود.»/

پایان پیام

برچسب‌ها